Testing av alle arbeidarar ved Vard Langsten pga. nye smittetilfelle

Vestnes kommune har fått melding om fire nye smittetilfelle av covid-19 ved Vard Langsten. På grunn av utviklinga med smitte ved verftet har kommuneoverlegen, i samråd Folkehelseinstituttet, beslutta at alle arbeidarar i dag skal testast for covid-19.

På grunn av situasjonen på verftet, samt Vard Langsten sine nye rutiner for vekentleg testing av eit utval arbeidarar, har det vore utført fleire rundar med testing i veka som har gått. Torsdag kveld vart det tatt rundt 60 nye testar. Seint fredag kveld fikk vi informasjon om at tre av disse har testa positivt. Desse er tilhøyrande i Vestnes. Personane er sett i isolasjon og nærkontaktar er sett i karantene.

I tillegg har ein person testa seg på Vestnes i samband med utreise til eit anna land. Resultater fra PCR testen stadfestar laurdag at han er positiv. Arbeidaren er i isolasjon på Trohaugen og nærkontaktar er sett i karantene.

Det pågår eit tett samarbeid mellom kommuneoverlegen og Vard Langsten for å kartlegge situasjonen og kva for tiltak som skal gjennomførast vidare. Gjennom laurdagen vart ulike løysingar vurdert, og i samråd med Folkehelseinstiuttet og VARD har kommuneoverlegen bestemt at alle arbeidarar som har jobba ved verftet siste veka skal testast i dag 9. mai. Testinga startar kl 10 i dag og alle som er aktuelle fekk beskjed laurdag kveld.

Arbeidarane skal vere i fritidskarantene inntil testresultata føreligg, og vidare tiltak er vurdert og kommunisert. Familien til arbeidarane er ikkje i karantene.

Kva som skjer vidare vil bli bestemt ut frå testresultat og råd frå Folkehelseinstituttet. Ein planlegg å reteste arbeidarane neste laurdag.